10000 trappsteg 

Vi har gått gaaaalet mycket de senaste dagarna. 

I måndags så gick vi upp till Castel de Sao Jorge, ett vackert gammalt slott med över 1000 år på nacken. Utsikten därifrån är magisk! Gäller att hålla tungan rätt i mun och se vart man sätter fötterna. Stenar& trappsteg är allt annat än jämna och på vissa ställen saknas det räcken. 

Jag har ju varit här en gång tidigare men vi hittade en trappa som jag inte gick ner för förra gången, ”den tar vi” säger Joel. En låååång trappa och jag räknade till 150 trappsteg. Men när vi kom ner såg vi att vi inte kom vidare utan att det bara slutade vid ännu en utsiktsplats! Joels kommentar ”driver du med mig eller” och jag knäcker mig av skratt. Var bara att gå upp de 150 trappstegen igen. 🙂

Sedan knallade vi runt i stan. Landade hemma på hotellet och tog ett dopp i poolen. Laddade batterierna innan vi gav oss ut igen för att leta efter ett bra gym. 

”Envy” som vi tittade på första dagen var sisådär. De hade inte så mycket fria vikter. fanns knappt tillräckligt med viktplattor till skivstången för att Joel skulle få ut nåt av träningen (stark make). 

Köpte ett dagskort med metron (Lissabons tunnelbana) och åkte runt. Hittade Virgin Active som låg en bit norrut. Vilket gym!! Hit skulle vi åka nästa dag o träna, även om det kostade €25 per skalle. 🙂

Vi åkte vidare till stationen Oriente vid östra sidan där det tydligen varit en Expo utställning för några år sedan. Området var värt ett besök enligt alla guider. Vi höll inte med. Visst, det fanns en stor shoppinggalleria som jag gärna strosat runt i men min make delar inte det intresset. Vissa byggnader var väl häftig design på men många var tomma och området var öken! Vi tog en tur i linbanan när det visade sig att akvariet var stängt. 

Avslutade den kvällen med häng på hotellet. De har grym tapas & gods viner! 

Tisdagen laddade vi med en maffig frukost. Hotellets frulle är riktigt bra! Vilade en stund sen åkte vi till gymmet. Tränade bröst, rygg, axlar, triceps, biceps & mage. Får passa på att köra det mesta när det kostar såpass mycket att träna. Vi hade möjligheten att träna på kvällen också då kortet gällde hela dagen, men vi pallade inte.

Resten av dagen blev häng vid poolen. Gick och fikade på ett mysigt café vid slottet och sedan delade vi faktiskt på oss. Man måste inte hänga ihop varje sekund på en semester. Maken gick tillbaka till hotellet och jag gick ner mot centrum och shoppade lite. 

Onsdagen var vigd åt Cascais, en liten ort väster om Lissabon. Tog tåget dit vilket är både billigt och relativt smidigt. Tågen går ofta & tar ca 40 min. Det tog dock lika lång tid att köpa biljetterna, kaos på stationen! Var nära att ge upp! Men vi är glada att vi var envisa för Cascais var supermysigt! 

Hängde kanske liiite för långe på stranden dock för vi brände oss rätt duktigt båda två. 


Maten var inte tråkig där heller! 🙂

Sedan gick vi bort för att spana in klipporna. Mest för att Joel skulle få se, jag har sett större och mäktigare klippor i Lagos. Och ärligt talat borde vi skippt den promenaden.  Solen stekte och efter ett tag gick det inte längre. Jag var tvungen att vira in mig i sarongerna vi hade med oss till stranden. En över huvud & axlar och en som en lång kjol. Mina korta shorts & kortärmade linne täckte inte tillräckligt. Ändå var det lite för sent..vi var brända båda 2!

Klipparna var ändå fina och havet är mäktigt! 

Tillbaka i Cascais så blev det en snabb shoppingrunda. På den här resan har det inte shoppats mycket till oss själva utan mest till ungarna. Åh va vi saknar dem!!

En middag sen tåget hem igen. Lite kallare & disigare igår så vi satt inte uppe länge. 

Nu ligger man i sängen och väntar på att maken ska vakna så vi kan gå ner o njuta av sista hotellfrukosten. Blir nog pannkakor med Nutella för min del idag också. 😉 Trots att man ätit & druckit gott så verkar det som att jag gått ner! Ställde mig på vågen på gymmet i förrgår och den visade 63 kg! Kanske är att brösten inte är lika stora & välfyllda längre. 😉 Lite mjölk finns kvar i dem men de gör inte ont och de verkar inte växa nåt. Slut på amningen. 🙁

Idag åker vi hem. Flyget går ganska sent så vi har nästan hela dagen i Lissabon. Ska ändå bli skönt att komma hem. Saknar familj & vänner. Men det har varit en välbehövlig semester.

Och nu är man fru Sandra Berg. 🙂 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *