Man ska ha husvagn? Eller tält?

Eller? Funderar i alla möjliga banor hur man ska semestra framöver. Om det nu ens blir någon. Coronapandemin ställer ju till det lite. Vår resa till Island blev inställd, men den får vi helt enkelt ta något annat år istället.

Nej, i år blir det semester i Sverige isf. Stugor kan ju funka men kostar ju en slant att hyra. Helst hade vi velat köpa ett litet fritidshus på lagom avstånd från hemmet, men de är sällsynta tyvärr.

Främst vill vi komma iväg när det är som ”värst” här hemma. Tänker då på Wheels & Wings som är planerat att äga rum till sommaren i juli. Jag har inget emot evenemanget (arrangörerna gör ett superjobb och städar så stan är finare än innan), gamla fina bilar eller avgaserna (har ju inget luktsinne, så det stör mig inte om det stinker..). Det jag däremot störs av är en del raggare som aldrig verkar ha hört talas om ordet hänsyn.
Okej att det spelas musik och är lite stökigt denna helgen, men att ställa sin risiga (för det är ofta de risiga ekipagen som stökar mest) jänkare utanför sovrumsfönstret kl 04 på natten och vrida upp stereon på högsta är inte OK! Och även om arrangörerna som sagt är superduktiga på att städa så fattar jag inte grejen med att ösa ut halvfulla ölburkar ur bilen och slänga in i folks trädgårdar.

Så istället för att vara hemma och terroriseras av dessa idioter så kikar vi på andra alternativ. Husvagn har varit en dröm länge. Har egentligen inte en aning om hur det är att campa i husvagn, jag har aldrig gjort det, men det verkar ändå väldigt mysigt. 🙂

Fick ok från banken med lån, men samtidigt vill vi inte dra på oss mer skulder. Så nu har vi tänkt både ett och två varv till.

Hittade fantastiskt häftiga tält! Är lite smått kär i detta Avondale 6pa från Outwell. (länk till GetCamping. Rekommenderas!)

Outwell Avondale 6PA - köp online här

Det är ju hur stort som helst! T o m större än en husvagn! Och SÅ smidigt att resa iom luftkanaler istället för dessa pinnar. Bra om man har barn. 🙂

Men, det är ju stort. Nästan för stort. Funkar finfint om man tänkt bo på en campingplats i nån vecka eller två och har riggat upp med sängar, bord, förvaring och matlagningsmöjligheter etc. Men för att sticka iväg en helg, eller bara en natt? Nja..

Och iom att vi är nybörjare även inom tältande så kändes som liiite väl mycket att ”börja med”.

Eftersom jag är lite smått manisk med att läsa tester och kolla youtube-klipp etc när jag funderar på att köpa nåt så snubblade jag även över en mindre variant. Denna gången var valet väldigt enkelt. Så igår klickade vi hem ett Earth 5, även det från Outwell.

Outwell Earth 5 - köp online här

Med plats för 5 personer (iaf 2 vuxna och 3 barn) samt en lagom stor absid/förtält, och framför allt en mildare prislapp, så kände vi direkt att vi kunde slå till på detta!

Har en stor luftmadrass men ska köpa en till samt en elektrisk pump. Sen möjligtvis lite småsaker såsom campinglampa och myggjagare… sen är vi good to go! 🙂 Längtar redan till sommaren och ut i naturen med familjen Berg.

Visade tältet igår för Karl. Hans första fråga var ”finns det tv?”. Jag tror inte detta blir utan utmaningar. Hehe! 🙂

Ses (förhoppningsvis inte) i skogen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *