Särbos

Igår kom bloggande på tal. Jag har ju legat lågt läääänge med bloggandet. Det fyller väl inte samma funktion hos mig längre, och jag använder främst Instastories för att dela med mig av min vardag, tips och tankar.

Något jag dock skulle kunna skriva en rad om här är livet som särbos. En del har nog inte hängt med i svängarna. 🙂

Det har varit ett turbulent år. Redan förra hösten så ordnade min man en annan övernattningslya så vi fick lite tid isär då vardagen gnagde ordentligt på vår relation. I November när han inte längre kunde låna lägenheten och vi tvingades bo tillsammans igen 100% så dröjde det bara några dagar innan irritationen blev så pass att vi gjorde slut. Men ganska snabbt så insåg vi att vi ville vara tillsammans, men att det inte funkade att bo ihop.

Så Joel och Karl bodde hos farmor och det mesta var frid och fröjd. Det hände ändå titt som tätt att grabbarna sov över hos mig. 🙂 Det gick så pass bra att framåt Mars så flyttade killarna hem till mig igen. Var väl lite av en slump då corona hälsade på hemma hos farmor och för att undvika det så höll sig grabbarna hos mig.. och blev kvar. 😛

Dock så hade vi ju inte löst vissa grundproblem. Och jag tänker inte gå in på detaljer kring det då vissa saker fortfarande återstår att fixa, men de är mer Js huvudvärk nu.
Och framåt Maj så hade vi återigen kört ner i det djupa svarta hålet där vi irriterade oss på vardagen. Vi bråkar extremt sällan, och vi har en väldigt bra kommunikation, men trots det så kom vi inte framåt. Så i Maj så tog det slut.. igen. T o m såpass att vi skickade in ansökan för skilsmässa.

Jag är ändå så tacksam att både jag & J är lätta människor som hjälper varandra. Och för barnens bästa var vi väldigt öppna & flexibla med schema. Inget gnabb om ”din eller min” vecka. Men det tog väl någon månad… och vi insåg att gnistan fanns kvar. Kärleken hade inte dött, bara nästan kvävts. Så under sommaren så struntade vi i att det ”skulle va slut”, åkte på semester tillsammans och hittade tillbaka. <3

Och nu har vi en superbra balans som funkar. Joel letar lägenhet (har ni ett tips på en 4a i Falkenberg med omnejd så hojta till!) och barnen är mestadels hos mig. Även J & bonussonen sover hos mig då och då. Vi hittar på saker tillsammans och umgås, utan en massa gnabb om vems tur det är att städa/diska etc.

Vi får väl se hur vi gör med skilsmässan. Vi har ju två skilda ekonomier nu (delvis det som mycket av bråket bestod av. Säkert liknande i många andra förhållanden när man har olika syn på pengar) och ett bra schema som låter oss ladda batterierna och umgås för att vi vill umgås. Jag är gärna gift iom att vi är tillsammans, men samtidigt har vi också sagt att vi ändå ska ha en ny bröllopsfest när vi varit gifta i 10 år. Kan lika gärna gifta oss igen då och göra bröllopet på ett annat vis. 🙂 Älskar mycket med vårt bröllop 2016, men med facit i hand hade jag nog velat vänta nåt år till efter förlovningen så man hade haft gott om tid att planera. Det gick så fort!

I december ska jag läsa om familjerätt. Håller just nu på att studera juridik på distans via Uppsala Universitet. Otroligt lärorikt! Och jag ser fram emot familjerätt och arvsrätt. Då kommer jag bestämma mig hur vi ska göra. 🙂 Finns ju både nackdelar och fördelar med att vara gift rent juridiskt.

Men särbos. SÅ glad att vi gav det en chans till. Funkar så bra. 🙂 Och barnen är glada att (bonus)mamma och pappa är tillsammans igen.

Så till alla som känner att förhållandet är på väg mot ruinens brant… testa särbolivet innan ni kör relationen i botten fullständigt. 🙂

Over and out. Hörs kanske nästa år. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *