Så ruskigt enkelt och gott. 🙂
Du behöver
ca 1 kg Nötfärs (beror på storleken på formen)
Kryddmix (jag körde den enkla varianten. Santa Maria. Vill man så kan man blanda ihop en egen)
Paprika (använde gul, röd & orange. Mängd efter tycke o smak)
Riven ost (så det täcker lite lagom sisådär)
1 pkt Philadelphiaost (vad har hänt med ”Paprika & Lök”? Hittar den inte nånstans. Fick bli ”Vitlök & Örter” istället)
1 Crème Fraiche (Paprika Chili)
Sätt ugnen på 225 grader.
Stek köttfärsen och blanda i kryddblandningen. Vill man så kan man alltid slänga i lite lök eller t ex majs.
Hade bara 400g köttfärs.. på tok för lite. 1 kg brukar va lagom. Men men.. fick ta det som fanns hemma. 🙂
Blanda ihop crème fraiche & philadelphia.
Och smeta ut i en ungsfast form..
Hacka lite paprika..
I med allt i formen och toppa med riven ost. In i ugnen i ca 15 min tills det fått lite färg. Serveras med en god sallad och ev några nachochips om man vill ha mer kolhydrater.
Bon appétit! 🙂