Squats

Igår blev det lite ben. Nytt gym (been there once before) så jag är inte riktigt hemma bland maskinerna ännu.

Började iaf med knäböj.
20 kg (bara stången) x16 som uppvärmning samt lite studsande runt i lokalen.
40 kg x10
50 kg x10
50 kg x8
55 kg x8
Jag är inte nöjd. Inte på långa vägar. Fick ändå hjälp på sista så jag hade kunnat pressa mig till högre vikter och fler reps. Men har nån jävla spärr. Var rädd att det skulle kännas en hel del i knäna med tanke på hur ont det gjorde när jag körde utfallen på gymmet i Hamburg i onsdags, men knäna kändes okej. Ingen smärta. Inte i ljumskarna heller. Just därför är jag extra pissed att jag inte gjorde fler.

De hade en benpress-maskin, men jag fastnade inte riktigt i den. Eller jag flög nästan ur den rättare sagt. På nåt vis så pressade den mig upp ur sätet så jag skulle va tvungen att hålla i handtagen på sidan eller i sitsen… med andra ord inte kunna hålla händerna på knäna/låren vilket jag föredrar att göra när jag kör själv (för att inte bli platt som pannkaka).

Istället blev det min kära tabata med en 24-kilos kettlebell. Körde 2 omgångar.

Avslutningsvis för benen blev det lite utfall med skivstång på axlarna. På det här gymmet hade det tyngre stänger så körde först med 25 (som jag är van vid) och sen en omgång med 30 kg vilket gick utmärkt.

Körde vidare med biceps som kändes pigga o hungriga på lite träning. Några curls med hantlar, sen med skivstång (körde 21an. 7 i bottenlägge, 7 i topp och 7 hela vägen) följt av ”bamsecurls” i cable och till sist hammercurls med rep.

Har börjat på en ny utmaning.
squatchallange

Så varje morgon är det knäböj som gäller. Förutom några få vilodagar. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *