Som ett korthus..

..rasade jag ihop efter sista tabatan. Älskar leg day!!

Det blev alltså ben idag. Cyklade bort till gymmet ganska omgående efter jobbet, bara en kort mellanlandning här hemma där jag bytte om och hinkade i mig en F#cked Up! pwo. Kände den härliga stickande känslan och taggade till lite hårdare musik.

En gammal favorit. Linkin Park – Wretches And Kings (ska spelas på hög volym med mycket bas)

Motvind på vägen till gymmet. Bra uppvärmning. Var glad att det var motvind på vägen dit och inte på vägen hem. Speciellt efter ett benpass!

Alla stänger var upptagna så det blev faktiskt inga knäböj idag. Hoppade direkt ner i benpressen istället. Värmde upp på 180 kg. Sedan:
220 kg x10
250 kg x8
250 kg x8
Långsamt och fokus. Har fötterna ganska högt upp på plattan så det bet bra i häcken.

Över till utfall med bakre foten i TRX. Balansen var bra idag (trots tidigare övning). Körde andra setet hållandes en 10-kilos viktplatta i näven. Betydligt svårare då man inte kan parera med armarna om man är på väg att tappa balansen, men det gick bra. 🙂

Meeera utfall. Grabbade tag i en 15-kilos viktplatta och höll den ovanför huvudet medan jag gick utfallssteg genom lokalen. 40 steg eller nåt totalt.

Ännu meeeera utfall (varför har jag plötsligt blivit så förtjust i utfall?). Grabbade tag i en 25-kilos stång o la på axlarna. Stod stilla på stället och körde 10 utfall följt av 10 pulser i botten. Kändes lätt idag! 25-kilos är den största av de ”små” färdigriggade stängerna på Friskis. Får gå upp på de lite större. 🙂
2 set blev det iaf.

Next up. Vader. Körde favoriten där. 127 kg på viktmagasinet i den andra benpressen. 15 vadpressar. 15 stående vadpress på en liten låda. 15 sittandes i benpressen igen. 15 ståendes. 15 sittandes med 118 kg på magasinet. 15 ståendes. Ingen vila emellan dessa set. Vaderna blir som tennisbollar och det är omöjligt att gå normalt tills man stretchat ut ordentligt. Haha! Måste sett rätt roligt ut. 🙂

Lite galen ordning kanske, men blev sugen på att köra lite raka marklyft också för att trimma häcken och baksida lår lite extra.
60 kg x10
60 kg x10
70 kg x6
Lägger av så fort jag känner att det tar mer i ryggen än baksida lår och rumpa.

Då var det dags för el grande finale. Tabata med kettlebell. 🙂
En 24-kilos kanonkula med handtag a.k.a. kettlebell. Brett isär med fötterna. Varierade mellan knäböj, ner o håll och upphopp utan kettlebell.
Rasade ihop som ett korthus efteråt. Flåsande låg jag där på golvet. Sket fullständigt i alla runt omkring mig som antagligen tyckte jag var smått dum i huvudet. Jag ville mosa min ben och jag får nog säga att jag lyckades rätt bra. Trappor lär inte vara mina vänner de närmsta dagarna. Men jag är nöjd.

Benen är rätt möra. 🙂
Trötta ben

Nu är det soooovadags för mig. Tänker inte riskera ännu en sömnlös natt så jag har tagit några Somatrix. Somatrix

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *