Jordgubb- & rabarberpaj my way

Sweet sunday! Trist väder råder ute, så istället håller jag mig inne och fixar. Har inte bakat nåt på evigheter så nu bidde det en smarrig paj. Testade lite nytt. Googlade efter recept men som vanligt så gör jag min egen lilla variant.

Hade rabarber i trädgården (grannens trädgård för att va mer exakt. Min egen trädgård är fortfarande under konstruktion. Idag har det såtts gräsmatta!) och några jordgubbar i kylen.

Skivade ner frukten och fräste till i en kastrull med lite sötningsströ (rabarber är oftast allt annat än söta och jag vill ha min fruktpaj söt. Så hade på ca ¾ dl sötningsströ) och vaniljpulver (äkta vara).
JordgubbarRabarber La sedan den nu lite mjukare frukten i en smord pajform.
Blivande paj

Hittade ett recept på smuldeg som verkade gott.
1 dl fiberhavregryn (insåg att jag hade slut på denna vara så det fick bli en dl av min grötblandning som består av fiberhavregryn, dinkelflingor & psyllumfrön).
1 dl hackad mandel
½ dl hackade valnötter
½ dl riven kokos
2 msk linfrön
¾ msk kanel
3 msk honung
1 dl lättkvarg (råkade nog ta lite för mycket.. lite för ”osmulig” deg så jag fick lägga i lite mer gryn).

På med smuldegen och in i ugnen i 10-15 min (beroende på ugn) på 225 grader.

Färdig paj

Serveras med vaniljsås, kesella med vaniljsmak, vispgrädde eller glass. Your choice. 🙂

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *