I väntans tider

Så många ggr jag tänkt skriva ett inlägg men det enda jag velat skriva om har vi tills nu hållit hemligt.

Vi väntar barn! 

I början på september så beräknas Ellie & Karl få ett småsyskon.

Emellanåt kan jag fortfarande inte fatta det, men för det mesta blir jag påmind om det dagligen. Den här graviditeten har inte alls varit så lätt som den förra. När jag väntade Ellie så spydde jag kanske 3 ggr under hela graviditeten, men nu spyr jag var och varannan dag och har gjort det sedan mitten av Januari.
Jag blev lite chockad faktiskt, trodde först att jag var magsjuk, men illamåendet har varit ihärdig och sjukt jobbigt. Har testat allt. Akupunktur, Ingefära, Prostafen, Lergigan & Primperan. Det som har funkat bäst är dock att aldrig blir hungrig, dvs äta konstant. Men trots att jag försökt få i mig ordentligt med mat så kommer det upp titt som tätt.

Viktmässigt har jag bara gått upp 1-2 kilo och det kanske har att göra med att jag inte fått behålla all mat, men även att jag faktiskt föredrar riktig mat. Inget smakar godare än vanlig husmanskost såsom potatis & sås. Just potatis är nog min största craving. 🙂 Sötsaker går bort. Kan äta nån godisbit på lördagskvällen men jag är verkligen inte sugen på sött.

Var ganska orolig inför vår resa till Lanzarote. Var rädd att den skulle bli ett helvete med att må illa på flygplanet eller ligga strandad på badrumsgolvet på hotellrummet. Men det gick ändå hyfsat bra. Proppade i mig Lergigan Comp och åt så mycket jag orkade. Väl på plats var inte det några större problem iofs. All Inclusive innebar mycket mat. 🙂 Spydde bara 2 av 7 dagar när vi var där, men mådde illa varje morgon.

Skall skriva ett längre inlägg om Lanzarote senare, ville bara få ur mig nyheten om graviditeten först. 🙂

Är nu i vecka 15 (14+0) och bf är 2018-09-02. Gjorde vårt första ultraljud förra tisdagen och utefter de mätningar som gjordes då fick vi detta datumet. Själv hade vi absolut ingen aning. Slutade med p-piller i slutet på november.. och sedan dök aldrig mensen upp. Det tog sig med andra ord direkt! Samma sak var det förra gången med Ellie.

Ultraljudet gjorde vi delvis för att få reda på vilken vecka vi befann oss i, men också för att göra ett s k KUB-test. Vi ville veta om det fanns några avvikelser, och ärligt talat så hade vi plockat bort fostret om det varit så. Men som tur var så såg allt prima ut. En liten krabat låg därinne och sparkade med sina ben och vinkade med sina fingrar. Såg nästan ut som att den sög på tummen också.

I början på April ska vi dit igen för rutinultraljudet. Så skall allt kollas igenom. Känns skönt att de är så noga med att kolla alla organ m m. Lugnande för oss föräldrar inte minst. 🙂
Då kommer vi även ta reda på om det blir en tjej eller kille. Egentligen spelar det ingen som helst roll, barnet är välkommet oavsett, men vi är nyfikna. Storebror vill väldigt gärna att det ska bli en lillebror denna gången så för hans skull håller vi tummarna för det. 🙂

Nu ska jag försöka jobba. Är galet trött efter att ha spytt en del inatt och imorse. Får se om man fixar eftermiddagen.

Ha det fint!

Hälsningar från den växande familjen Berg. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *