En fredag hos familjen Berg/Olsson

Ser fram emot när jag kan stryka Olsson från den rubriken.. men några månader till så.

Anyway. Fredag. Började dagen tidigt med att Ellie väckte mig. Stack till jobbet 1 ½ timme tidigare än då jag egentligen startar min arbetsdag, rätt skönt att ha kontoret för sig själv en stund. Jobbade till lunch och åkte sedan hem till kaoset. 🙂 Åt lite av resterna från igår till lunch och hängde lite med familjen.

Sambon kompis kom förbi vid 13-tiden och strax därpå åkte han o gubben min till Klitterbadet för att simma följt av en löparrunda medan jag passade barnen. Ellie låg o sov när jag kom hem o sov en stund efter J stack, så jag fick gott om tid för att leka o busa med lilla ”sjuklingen”. Lilleman har helt klart vattkoppor men han är pigg o glad ändå, hoppas det håller i sig så resten av helgen. Och hoppas verkligen att Ellie inte får det.

Ellie vaknade till och vi satte oss i soffan och kollade på Scooby Doo tills farsan kom hem. Tänkte vi skulle åkt ut o åkt skridskor men eftersom vattkoppor smittar så fick ishallen vänta. Och vad jag hört om isarna så är det fastfrusen snö på dem = ej åkbara. Istället gick grabbarna upp till Ica så grabben fick leka lite i snön på vägen. Jag försökte få Ellie att sova en stund men icke! Den ungen är pigg!!

När de kom hem igen så gjorde ett ordentligt röj innan vi fixade lite mat till grabben. Preparerade vår mat också men den tog lite längre tid. Älsklingen hade köpt 2 fina bitar rostbiff! Denna fick sällskap på tallriken av ungsrostad potatis, kryddsmör och sallad. Precis innan vi skulle sätta oss och äta fick jag ett sug efter rödvin! Första gången på typ 2 månader som det händer.
Fick jättefina vinglas i julklapp av mina föräldrar och dessa skulle nu invigas. Rödvinet blev ett från Ernst (Kiiirsshhhhteeeiigeer).
vinglas
Glasen var helt fantastiska att dricka ur! 65 cl stora! Min lilla skvätt rödvin såg nästan löjlig ut i dessa stora och fina glas. Dessvärre var vinet ingen höjdare, resten av flaskans innehåll får gå till helgens gryta. Men oj va jag älskade glasen!! Måste ha fler i denna serien. 🙂 Iittala Essence Plus heter de förresten.

Middagen smakade fantastiskt! Ett mysigt moment bortsett från lite tjut, skratt o skrik från Ellie som satt jämte oss vid matbordet och prasslade med en bit plast från en tidning samt ett ”färdig” från toaletten. Njöt ändå av en härlig middag. 🙂

Efter middagen så satte grabbarna sig i soffan och kollade på Insidan Ut (en grymt bra film för övrigt!) medan jag försökte natta Ellie. När filmen var slut hade jag fortfarande inte fått henne att sova. Visst hon somnade till några ggr men vaknade efter bara några minuter igen. Verkar vara hennes rutin nu, det dröjer några omgångar innan hon verkligen törnar in o sover djupt.

NU sitter iaf jag o sambon i soffan ”och myser”. Jag bloggar o han kollar filmer på iPaden om Ironman & triathlon. Han ska tävla. Min superatlet! 🙂

Nä, nu är det dags att lägga ifrån sig teknikprylarna o gosa. 😉 Ha en trevlig kväll gott folk!

3 svar på ”En fredag hos familjen Berg/Olsson”

  1. Nästa gång så tänk på att vattenkoppor är luftburet så även inne i en butik är det extremt smittsamt! Äldre människor (och andra oxå) kan drabbas av fruktansvärd bältros bland annat så håll barnen ifrån offentliga miljöer tills kopporna har en skorpa på sig…

    1. Du har ju såklart rätt. Vi tänkte inte så långt. Tänkte/trodde först det var vid kontakt som det smittade.. men nu vet vi bättre.
      Dock får de äldre inte bältros av vattkoppor. Men har man fått vattkoppsviruset så kan bältros blomma ut efter man haft kopporna. Jag har själv haft det 2 ggr. En som har bältros kan ge vattkoppor till någon som inte haft det.

      1. Haha jaja men menar bara att andra kan få bältros av det ?? min svärfar har fått bältros 3 ggr när hans barn mm hade vattenkoppor och vår granne fick bältros när våra barn hade koppor så på nåt vis smittar det ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *