Dyr katt!

Min älskade lilla pälsboll. 🙁 Du ruinerar mig, men jag älskar dig så ändå så du är värd varenda krona.

För knappt en månad sedan var vi hos veterinären för att han hade skräp i öronen. Visade sig vara någon form av svamp som vuxit till sig och nu irriterade. 2 veckor behandling med diverse droppar, men nu är den åkomman väck iaf!

När vi var hos veterinären då så poängterade jag även ett märke på hans högra överläpp. Vi gissade då att det var ett sår som höll på att läka, kanske efter ett slagsmål. Men igår så såg jag att det där märket blivit större och nästan såg lite infekterat ut samt att det spridit sig till andra sidan. Så det fick bli ett återbesök hos veterinären.

De hade ingen aning om vad det var, de hade inte sett nåt liknande tidigare. Alternativ 1 var att ge honom kortison och hoppas det hjälper. Men om inte det hjälper så behöver de ta prover, och det kan de inte göra förrän kortisonet är ur kroppen. Så jag bestämde mig för alternativ 2, att ta proverna på en gång. Så Lilla J fick stanna kvar där för att sövas och ”opereras”. Inget stort ingrepp, de bara tog en liten bit av vävnaden för att skicka på analys, men nu går han här hemma med tratt runt huvudet och stygn i överläppen. 2 dagars antibiotika fick vi med oss också. Stackars kise. 🙁

Jag hoppas verkligen inte det är nåt allvarligt. Mest för kattens skull såklart men också för min plånbok. So far har han kostat nästan 5000 kr denna månaden, men jag borde få tillbaka iaf hälften på försäkringen. Men men..

Hoppas han blir frisk! Min pälskling!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *