After-leg-day-pain

Hoppas ni haft en bra påsk gott folk!

Gårdagen för min del var rätt hektisk. Efter förra inlägget så bar det av till Nordic Wellness för lite benträning. Det känns ordentligt idag så nåt gjorde jag nog rätt!

Började med knäböj. Chillade lite o nöjde mig med 55 kg.
40 kg x10
50 kg x10
55 kg x6
Frontböj 40 kg x10
55 kg x6
Därefter direkt till benpressen (som man pressar snett uppåt). Den här var lite brantare vinkel på än den på Friskis. Borde innebära tyngre.. eller? Började med att lasta på viktskivor motsvarande 160 kg (ingen aning om va själva ”fotplattan” väger om man kör utan några skivor alls). Inga problem så höjde till 180 och avslutade med 190. 10 reps på varje set.

Vidare till utfall med TRX. Nada balans på första setet men gick lite bättre på andra. Övergick istället till utfall med viktplatta. De hade inga 15-kilos viktplattor (va jag kunde hitta iaf) så körde första vändan med en 10a vilket kändes för lätt. Testade med en 20-kilos skiva, men att hålla den ovanför huvudet medan man går utfallsgång var mer tungt för överkroppen än benen. Ska testa med en skivstång på axlarna nästa gång jag kör.

Körde lite utfall, pulser i bottenläge, med hantlar i nävarna också innan jag kände mig nöjd.

Vidare till raka marklyft. 60 kg på stången och höll mig där för att utföra långsamma och korrekta raka marklyft där jag fokuserade på att använda rumpa och baksida lår istället för ryggen. Det funkade (känns idag!).

Körde ett superset för vaderna. 15 vadpressar sittandes i benpressen följt av vadpressar ståendes på en stepbräda. 3 set utan vila. Älskar den övningen! Vaderna blir hårda som tennisbollar och det känns hela vägen längs baksida lår och upp till rumpan.

Avslutade med min kära tabata. Hittade inga kettlebells som var tunga nog. Max var 14 och jag brukar köra med 24 på Friskis. Fick bli att jag höll i en hantel istället.

ValkarHär snackar vi hardcore. 😉 Nä, men det ska synas att man tränar. Även på de mindre smickrande sätten. Valkar hör till!

Körde med F#cked Up! innan jag körde passet. Det gjorde att passet gick grymt bra men precis som i måndags så kraschade jag efteråt. Låg i soffan som ett kolli. Lyckades ta mig till badet och upp igen.. men inte mycket mer. Otäck känsla.

Kvällen spenderades hemma hos bästa Bea ihop med trevlig sällskap. Åt fantastiskt god älgstek, potatisgratäng, sås o sallad och en smarrig cheesecake till efterrätt. Var kanske mat jag behövde för efter det var jag människa igen.

Kl 22 var det dags för jobb. Det rullade på snabbt för det fanns att göra heeeela kvällen. Var knappt utanför bilen på 6 timmar vilket kändes i benen när jag väl slutade. Kunde knappt resa mig! Muskler och knän strejkade. Värst va knäna! Brukar aldrig få ont i knäna, men var nog benpasset ihop med stillasittandet som gjorde det. Never again.

Blev lite för lite sömn inatt. Vill inte sova bort hela dagen heller. Och inatt väntar ännu mera jobb. 22-04 igen. Inte laddad för fem jävla öre.

Ska ta tag i den här dagen iaf. Röra lite på mig och mjuka upp kroppen. Gå en promenad kanske i det fina vädret? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *