Trädgård och annat fix

Fredagen och lördagen bjöd på sol och värme!

På fredagen åkte jag, mamma & Ellie till Gödastorp och köpte jord, blommor och kryddväxter som sedan planterades i trädgården.
Satte rosmarin, oregano, koriander & timjan i kryddbänken tillsammans med gräslöken som överlevt från förra året. Skall köpa lite basilika och persilja också. Förra året hade jag även mynta och citronmeliss men dessa växte som ogräs och tog över hela planteringen! Så i år skippar jag dessa.

Satte lite potatis. Förra året blev det två omgångar potatis men i år siktar jag på 3. 🙂 Har en klar favorit och det är ’Timo’. Växte riktigt bra och gav massor med potäter. 🙂

Blev även lite blommor. Några pelargonier i krukor och så en massa lökar ner i marken. Köpte en smidig påse på Gekås när jag var där senast som innehöll ett gäng olika blommor i vitt (fanns andra färgkombinationer också). Ska bli spännande och se hur det blir. 🙂 Försökte till en början hålla det till ett mönster, men insåg ganska snabbt att det var rätt många fler lökar än jag trodde så de åkte ner i huller om buller i jorden. En del hamnade säkert på tok för tätt, men får väl hellre flytta på dem senare.

Klippt ner några buskar och clematis. Hade planer på att försöka flytta några av oxelträden (se förra inlägget) men insåg att det blir jäkligt svårt att få med tillräckligt med rötter. Blir nog att vi sågar ner dessa träden iaf för att kunna bygga ett vedförråd.
Och på tal om ved sågade vi upp det sista av grenarna som blev över från oxelträden i höstas. Hoppas oxel brinner bra. 🙂

Lördagen var som sagt helt underbar! Kunde ligga i solen och sola om man ville! Fick besök av Karl under dagen och han tog plats i fatboy-säcken och njöt. 🙂 Barnen kunde gå barfota (och det gjorde jag också). Avslutade kvällen med att grilla och äta första middagen utomhus. Underbart!

Söndagen var tyvärr ganska rå och kall. Bor man nära havet får man räkna med dimma när värmen väl kommit på besök.

Kom iväg till gymmet en sväng på eftermiddagen. Körde ganska lätt och märkte tyvärr hur sned jag blivit. Blev att boka ett akutbesök till naprapaten. Vill inte förvärra det ytterligare. Och nu har ju den osäkra perioden i graviditeten passerat så lite knäckande borde kroppen klara. 🙂 Lite jobbigt att jag inte kan ligga på mage längre dock, men Anders fixar säkert biffen ändå.

Vill kunna träna ordentligt nu fram till förlossningen. Både styrka och kondition. En förlossning är ju trots allt nästan som ett maraton. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *