Oxelträd

Vi har ett stort glapp i vår trädgård där det saknas några träd/häckplantor. Detta glapp gör att det går att se rätt in mot vår altan, och vi kan förvisso se ut också, men vi vill ha en lite mer skyddad trädgård.

Därför är ett av årets projekt att plantera nya träd. Frågan har dock varit vad? Oxelträden som står jämte är inte de roligaste men de är å andra sidan väldigt tåliga, något som är ett måste om man bor där vi bor. Det blåser typ jämt och solen steker. Träden måste dessutom tåla salt.

Efter lite research så lutar det ändå att plantera nya oxelträd. Söker man på oxelhäck så var priset rätt överkomligt, runt 350 kr för 10 plantor som är 50-80 cm höga. Men de känns dock för små, de når ju inte ens över staketet och fyller därmed ingen funktion med minskad insyn förrän om några år när de vuxit till sig.

Alternativet är att köpa träd, men dessa är desto dyrare. Och med min kalkyl på nya träd och jord så landar det på ca 10.000… pengar som vi inte har.
Så detta projekt får ev vänta ett år till. Lär ju inte bli rikare under årets gång med tanke på mammaledigheten och just nu göra vi så gott vi kan med att spara (vilket går sisådär när man har en man som är trummis!).

Utemöbler hade vi också behövt nya. 2 stolar gick sönder förra sommaren så nu har vi bara 4 kvar. Men de får hänga i en säsong till helt enkelt.

Är glad att vi har gjort alla de andra dyra inköpen inför bebis ankomst. Sedan Ellie har vi redan vagn, babyskydd, en hel del kläder, säng, skötbord etc. Blir bara till att köpa blöjor, ev mjölkersättning och lite mer (kill)kläder.

Prioriteringar, prioriteringar.. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *