Välling Nestlé

Är SÅ besviken på Nestlé.

Ellie har verkligen hittat bra rutiner med vällingen. Man ger henne en flaska på kvällen när det är sovadags, pussar henne på pannan & säger god natt. Sen somnar hon.
Oftast vaknar hon någon gång på natten och då har man förberett med en termos, lite pulver & en ny flaska så det är snabbt & smidigt att göra en ny flaska välling till henne och hon somnar om.

Men

Härom veckan så köpte jag en stor paket välling (som vi brukar göra). Noterade att det var en lite annan förpackning och det stod ”Ännu godare smak”. Jaha, va bra att de förbättrat den, tänkte man ju då.
Den gamla vällingen tog slut och i förrgår så testade vi den nya. Katastrof!!

Ellie smakade men vägrade dricka den! Försökte ge henne flaska men icke! Hon bara viftade med armarna och skrek! Hon somnade så småningom iaf..
Men på natten så vaknade hon och jag gjorde en ny flaska.. men även då blev det protester. Försökte få henne att somna mellan oss men det funkade inte heller. I över 2 h bråkade vi för att försöka få henne o somna.

Gick då in på Nestlés Facebooksida för att skriva en liten sur kommentar.. och jag såg att jag inte var den första. Noterade då att någon påpekat att det är annan dosering på den nya vällingen. Gick ner till köket och kollade.. och mycket riktigt.. nu skulle man bara ha 4 msk istället för 5 msk till 2 dl vatten. Inte konstigt att Ellie vägrat dricka den. Tog fram en ny flaska och gjorde enligt anvisningarna, men skadan var redan skedd. Ellie ville inte ha den nya vällingen.

Dagen efter testade vi igen, enligt anvisningarna, och hon smakade men spydde nästan. Så nej, det nya receptet funkar inte.

Såhär såg förpackningen ut förut.
nestlevalling

Och nu (varning!!) ser den ut såhär.
nestlevallingny

Så.. VARNING! Köp inte nya Nestlé Mild Fullkorn.

Lyckades tack och lov få tag på 1 låda med den gamla sorten idag på Ica. Ska kolla igenom de andra affärerna också och bunkra upp. Men sen då..? Förslag på goda vällingsorter mottages tacksamt.

13 svar på ”Välling Nestlé”

 1. håller med och fattar inte.. står ny godare smak. urk!
  både jag och sonen dricker den som dryck i mugg till frukosten. varit klockren.
  nu får man ta den likvärdiga från semper som egentligen är sämre än den förra från nestle, fast mycket bättre än den nya, dito.

  bekymrad heltidsfarsa till tolvåring.

 2. Fruktansvärd välling!
  När jag läste på förpackningen att det var godare smak, tänkte hur kan man göra en bättre smak på en redan god välling ???
  Gjorde misstaget att köpa den nya förpackningen istället för den gamla som är kvar för jag var nyfiken .
  Nu ångrar jag mig bittert….
  Klumpar sig något otroligt , jag har en åtta månaders baby som totalvägrar äta den likaså storebror på två.
  Min tvååring säger att det är gammal välling när han får den helt nygjord. Hantycker inte alls om smaken eller konsistensen.

 3. Det är verkligen katastrof :'( Min dotter klarar inte att få i sig mkt annat än välling i flaska på morgonen, och kvällsrutinen är nu helt førstørd. Istället før att få i sig nog av det hon behøver så går hon nu och är ständigt hungrig och på dåligt humør. Vi bor i Norge och här dricker inte ungarna grøt, här ska de på liv och død få ungarna att äta brødskiva så vi har kørt øver gränsen før att få tag i välling.
  Irriterande att bløi tvingad till nya rutiner. Detta har inte vi valt det, är välling producenten som har. IRRITERANDE.

 4. Kan bara hålla med. Vällingen har förstört vår godnattläggning totalt. Vi kommer byta till något annat märke gör den här är under all kritik. Vi blandar fyra skedar men det klumpar sig ändå.

 5. Så det är inte bara vi alltså. Ärligt talat, faaaan vad rötet gjort av Nestlé. Som att Coca Cola ändrar sitt recept så att det smakar Sprite, smaken är ju inte i NÄRHETEN av den gamla. Alltså min dotter gråter och slår flaskan ifrån sig och jag klandrar henne inte. Surt!

 6. Våran 11 månaders gillar den ! ☺️? O h sover så gott.
  Men vi har inte använt gamla sorten heller.
  Bytte från Sempers ekologiska som han ratade.

 7. Ja det är helt hopplöst nu! Varför kan de heller inte ta åt sig kritiken? Istället slår de bara ifrån sig. Den klumpar sig, smakar skumt och är grynig. Ene grabben hemma älskar sin välling, frågar hela tiden nu när vi inget har kvar ? verkar vara slut på nätet också nu dessutom..

 8. verkligen katastrof!!!hur ska vi göra för att få den gamla vällingen tillbaka?vet någon vart man kan få tag på denna guldgruva.nu slut på matsmart så paniken e enorm o barn gråter i hela sverige.hjälp.kan man göra någon slags protest mot Nestlé???säg vad ni tycker..

  1. För vår del så blir det nog att vi går över till Semper. Det var med Semper Ellie började med välling hemma hos sin farmor när vi var på bröllopsresa, och den tyckte hon om. Vi har bara inte vågat byta ännu och varit glada att Matsmart haft några lådor kvar. Men nu lutar det alltså åt Semper efter att sista Nestlé-påsen är slut.
   Lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *