Träningsvääärk!

Men trots smärtan så känns det så skönt!

Har vilat i en vecka efter att mitt revben börjat jävlas i förra veckan. Smärtan gick över under förra helgen men tog det säkra före det osäkra och vilade även måndag & tisdag denna veckan.

I onsdags så körde jag dock igång igen. Sååå skönt att kliva in på gymmet och lyfta lite vikter igen. Körde armar. Triceps, biceps och la även till lite bålstabilitet i form av plankan. Dips gick över förväntan men biceps kändes sega.

På torsdagsmorgonen väcktes jag tidigt av att älsklingen kom hem från jobbet vid 5-tiden. Jag kunde inte somna om så jag bestämde mig för att pysa iväg till gymmet. Körde 30 min cardio i spinningsalen samt lite axlar. Gick väl inte dunderbra då armarna var trötta efter passet kvällen innan.

Hela torsdagen ägnade jag åt skolbänken. Som adept i Styrelsekraft fick jag ett stipendium för en utbildning inom styrelsearbete och bestämde mig för att gå ”fokus i styrelsearbetet (SME) – Certifieringsutbildning” hos Styrelseakademien efter rekommendationer från omgivningen. Kändes som jag valt helt rätt! Lärde mig sååå mycket på bara en dag, och vi har en dag till nästa vecka innan det är dags för tenta. Många inspirerande kurskamrater har man också.

På kvällen så stack jag till gymmet igen med siktet inställt på knäböj. Har inte kört knäböj sedan tävlingen i slutet på januari! Höften skall dock vara lagad (tack bästa osteopat Anita) och revbenet skall nog tåla lite nu.
Körde följande serie efter lite uppvärmning med bara stången på axlarna (á 20 kg för den som funderat på vad en sån där stång på gymmet väger).
40 kg x12
50 kg x8
60 kg x4
60 kg x4
60 kg x4
60 kg x4
60 kg x4
60 kg x4

Satte mig därefter och körde i benpressen upp till 200 kg. Kraften i benen fanns men hade heeelt fel skor på mig. Det typ ville glida av. Blev några stabilitetsövnignar med pilatesbollen och en ordentligt stretch.

Imorse när jag skulle upp ur sängen var kroppen lite lika samarbetsvillig! Armar, mage och ben gör ont! Men som sagt.. på ett skönt sätt. Idag är det vilodag. Skall bara umgås och mysa med mina hjärtan. Imorrn är det taxi på schemat (har saknat att ratta gamla Bettan…eller Majsan som just den bilen heter) följt av ett pass på Tullbro tänkte jag. Sugen på att marka! Lyfta tungt!

Ha en skön fredag och trevlig helg! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *