Tolka via siffrorna

Igår var jag uppe i Göteborg på del 1 av en ekonomikurs för styrelsemedlemmar.

Fokus var att lära sig tolka siffrorna i företagens bokslut och lära sig att SE trender och hitta rätt frågor att ställa och begära svar som behövs för vidare beslut. Mycket intressant!
Och kursledaren är ingen mindre än Sophie Persson som är en sann förebild. Härlig, klok och färgstark. 🙂

Senast jag gick en kurs i ämnet, då hos Styrelseakademien, fick vi förvisso lära oss hur man räknar ut alla möjliga nyckeltal samt vad som anses bra/dåligt. Men man har förstått att det krävs så mycket mer för att se helheten, att se skogen för alla träd. Det börjar klarna lite och jag fick en ganska ordentlig hemläxa som jag tror kommer vara lärorik även om den just nu i känns oerhört tung och svår. Men jag är envis och vill bli bra på det här, och då är det bara pannben som gäller. 🙂

Vi fick välja ett valfritt företag att analysera, alternativ ens eget, så jag tänkte faktiskt grotta ner mig i siffrorna i mitt egna företag och se på dem med nya ögon. Snart dags för styrelsemöte dessutom och det känns uppfriskande om jag kan komma med lite nya infallsvinklar och sätta tydliga mål.

Känns som att det blir en ordentlig slutspurt innan mållinjen nu. Och med mållinjen menar jag lillebrors ankomst i slutet av sommaren. Har massor att förbereda inför föräldraledigheten och planen är då ändå att jag ska vara tillbaka på jobbet inom en månad med 1 dag i veckan och därefter utöka till 2 dagar i veckan.
Vi gjorde så när Ellie föddes 2015 och det funkade bra. Som VD kunde jag inte släppa företaget helt och hållet, och min man var rätt glad att han fick lite föräldraledighet också. 🙂

Nu återstår den här hemläxan, förberedelser inför styrelsemötet, skriva vd-brev, fila på dokumenten inför miljödiplomeringen till hösten, göra budget inför nästa år (brutet räkenskapsår) och en maaaaassa annat.
Är glad att jag sagt upp mig från övriga sidouppdrag men när jag är tillbaka till 100% om kanske 1½ år så siktar jag på nya styrelseuppdrag. 🙂

Men. Family first! <3

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *