Tävling nr 2

Vilken helg!!

I lördags var det dags för tävling nr 2 i serien. Min plan var att gå ner till -63 och kvala in till SM där istället för i -72 där jag låg på föregående tävling. Vårens skador, förkylningar, nykärhet (nytt ord?), husprojekt m m har satt lite käppar i hjulen. När jag insåg att -63 inte gick att nå utan att tappa galet mycket i styrka så bestämde jag mig för att hålla mig kvar i -72 klassen iaf, men utan att gå upp i vikt. Jag skulle äta och må bra.

Träningen har inte varit fokuserad direkt på styrkelyft. Visst, jag har kört bänkpress, marklyft o knäböj, men inte i den dos och med den fokus som kanske hade krävts för att öka ännu mer.

Såhär gick det iaf..

Blev upphämtad av Emma & hennes rara mamma och åkte till Tullbro där vi mötte upp resten av lyftargänget. Totalt var vi 15 st lyftare från Falkenbergs Kraftsportsklubb. 4 tjejer och 11 killar. Färden gick sedan mot Halmstad och Eleiko träningscenter. Var där på studiebesök för några veckor sen. Kändes skönt att ha varit där innan, känner mig lite mer bekväm då. 🙂
Började med invägningen, och eftersom jag visste att jag befann mig någonstans mellan 72 & 63 kg så brydde jag mig inte om att strippa ner till stringen. En del kläder på och vägde in på 67,85 kg.

De som enbart skulle tävla i bänkpress tävlade först. Dock var de bara 5 tävlande så vår omgång (Styrkelyft & Klassiskt Styrkelyft) började lite tidigare än planerat. Enbart positivt. Lång dag så det räcker ändå!

Värmde upp med knäböj som är första momentet. Värmde upp till 70 kg där jag gjorde en 2a som gick lekande lätt. Ingångsvikten var 80 kg men ändrade den till 82,5 kg (tidigare PB var 85 kg). Gick plättlätt!
2a lyftet ökade jag till 95 kg. Gick också lätt! Nytt officiellt PB.
Inför sista lyftet valde jag 102,5 kg. Har satt 100 kg innan på träningen, men jag vill inte riskera att bomma ett tidigare PB, så jag ökade. Dessvärre gick det inte hela vägen, men jag är grymt nöjd ändå!

Mumsade i mig en matlåda och lite godis (man knarkar godis o koffein en sån här dag! Magras = check!).

Moment 2 är bänkpress. Var ordentligt orolig inför detta då jag halkat efter med bänken. Eller inte halkat efter. Jag har verkligen kört bänk, men inte kommit nånvart! Sedan revbens-/ryggskadan i våras har jag haft svårt att komma tillbaka.
Gick in på 55 kg, samma som förra tävlingen. Satte den klockrent.
På förra tävlingen gick jag upp till 60 kg och bommade första men lyckades i sista försöket. Den här gången bestämde jag mig för att öka försiktigt. Så 57,5 kg blev andra lyftet, vilket också satt som en smäck!
Så, 60 kg på sista. Har inte lyckats sätta 60 kg på träningen med stopp (man lyfter på signaler när man tävlar.. inget studsande mot bröstet i bottenläget här inte!) på evigheter. Meeen, den här gången gick det! Och relativt lätt dessutom! Så nästa tävling blir det 62,5 kg!

Sista momentet är marklyft. Inte lyft mer än 130 kg på träningarna sedan förra tävlingen då jag lyfte 140 kg. Ingångsvikten satte jag till 125 kg, vilket flög upp lätt. För att klara kvalet till SM räckte det nu med 135 kg, vilket jag också satte som mitt andra lyft. Lätt.
Sista lyftet då, ville inte bomma 140 kg som var tidigare PB, så jag valde 142,5. Hade styrkan i ryggen men dessvärre inte i greppet. Stången gled ur min vänsternäve med blodvite som följd. Men men, jag är nöjd med dagen ändå! 🙂

Kvällen ägnades åt grillning med ovan nämnda sällskap. Falkenbergs Kraftssportsklubb (+några respektive & nära vänner) möttes upp på Netas. Det grillades, eldades och skrattades. Skönt gäng! Och jag känner mig mer som en del av det igen. Ska bättra mig o köra på Tullbro lite oftare, men på mina träningsvillkor utan att känna någon press. Visst, nu har jag kvalat till SM, därmed inte beslutat om jag ska ställa upp. Välmående går först, och mitt fokus nu är på att tappa några kg och känna mig bekväm med sommarformen. Det innebär att jag lär tappa lite i styrka, något som inte får hända om jag ska tävla i början på Juli. Så nej, det lutar åt SM nästa år istället. 🙂

Bilder kommer! Kolla Instagram under tiden för filmer och bilder från tävlingen & grillkvällen. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *