Tålamod

Nätterna med Ellie är inte de lättaste, men heller inte jobbigare än de behöver vara.
Hon vaknar 1-3 ggr/natt och då vill hon såklart upp till mamma och suga på tutte, och då somnar hon om lika fort igen. Får hon inte tutten så blir det däremot protester! Därför så har jag ”tagit den lätta vägen” och fortsatt amma. Men nu får det vara slut med det..

Om några veckor så åker vi på bröllopsresa och Ellie stannar hemma med mormor & farmor. Tills dess så bör hon ju vara ”avvänjd” vid tutten och acceptera flaska istället. Har testat några ggr med vatten men det blir höga protester direkt!

Inatt så testade vi för första gången med ersättning på tetrapack. Mitt i natten så vill man att det ska vara smidigt, inget kokande med vatten o blandande med pulver, så jag köpte ett litet paket från Semper.
babysemp3drickfardig460_0
Bara att skaka och hälla över i flaska. Man kan värma det och det funkar också att serveras kall, men inatt blev det rumstempererat.

Fått rådet av vår sköterska på BVC att Joel ska ta den här biten på natten. Ellie kommer förknippa mig med tutten så han eller någon annan får sköta matningen med flaska.

Ellie vaknade först vid midnatt, men då blev det amning iaf (ett av mina bröst sprängde), men sen vaknade hon igen vid 3-tiden och då var det Joels tur. Till en början gick det bra. Hon smakade lite men verkade inte tycka om det, men hon nöjde sig iaf och la sig ner och var tyst. Trodde hon somnade om. Misstaget Joel gjorde var att han inte lätt henne somna in ordentligt, så när han trodde hon somnat (vilket hon såklart inte hinner göra på 30 sekunder) så gick han upp ur sängen och ner för trappan för att hämta lite ”nattamål”. Ellie märkte ju detta direkt och satte sig i sängen för att sedan ställa sig upp och skrika efter pappa! Jag kunde såklart inte sova.. och jag låg kvar för att inte röja att jag fanns i närheten, då skulle hon väl bara bli ännu mer ledsen när hon inser att tutten finns i rummet men hon får inget..

Joel kommer upp och gör ett nytt försök. Han vaggar henne och hon tystnar. Men återigen så har han inte tillräckligt med tålamod för att se till att hon verkligen somnar..utan lämnar henne för att själv somna om. Ellie sover inte och undrar varför det inte sängen gungar längre.. reser sig och börjar skrika igen.

-Jag ger upp, säger Joel då och somnar om. Men jag kan omöjligt sova när en unge skriker. Fattar inte hur han lyckas. Grr..

Så det blir återigen jag som tar natten med lilla stumpan, men jag ger mig fan på att inte amma! Lägger henne ner i sin säng o ger henne flaskan. Lite svårt till en början då hon skriker o flaxar med armarna, men så småningom så ger hon den en chans… och verkar gilla det! Ögonen går från uppspärrade till bara en liten glipa, och till slut har hon somnat om. Ligger och håller min hand på hennes arm så hon känner min närhet och flyttar mig försiktigt bort från sängen när jag är säker på att hon sover djupt igen.

Önskar min man haft mitt tålamod. 😉

Ska köpa fler sådana här tetrisar nu och hålla nätterna amningsfria. Så kanske vi kan gå över till vatten så småningom och sedan att Ellie sover hela nätter. Det hade varit en dröm! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *