Squat med SBD

I’m back!!

I förrgår körde jag ett bänkpass. Första träningspasset på Motionshuset efter nästan 2 sega veckors förkylning. Det gick åt helvete. Nada ork! Körde 3 st 10or på 40 kg i bänkpressen och några set i lutande bänk och kabeldrag snett neråt. Inget tryck alls. Och motoriken kändes som bortblåst. Självförtroendet sjönk till botten (eller nä, krävs mer än så för att nå botten.. men humöret dök en aning).
IMG_3410

Igår så startade jag dagen tidigt. Var på gymmet strax efter 06 och körde rygg. Inga marklyft men väl latsdrag, rodd & ryggresningar. Kändes faktiskt bra trots att det var tidigt på morgonen. Bra kontakt och fokus. 

Tanken var att vila på kvällen. Ägna lite tid med mina J då det är enda kvällen denna veckan som stora J har lilla J. De kom förbi och det gjordes amerikanska pannkakor, busades och kollades på film. Lilla J blev lite trött o grinig så de åkte hem innan vi hunnit kolla klart på filmen. Klockan var strax innan 20.00 och jag hade plötsligt några timmar över denna kväll. Bytte därför om till träningskläder och åkte in mot stan. Först en vända förbi solhuset (är blek som ett spöke!) och sen till Motionshuset där det blev ett ”lätt” benpass.

Ville testa mina nya ”knäskydd” som jag fick hem från MM Sports för ett tag sen (innan jag blev förkyld).

I klassiskt styrkelyft som jag tävlar i får man inte ha knälindor. För att förklara vad det innebär så har man i ”vanligt” styrkelyft långa lindor som man virar hårt runt knäna (så hårt att man går med ben som styltor) vilket gör att man nästan studsar upp igen från bottenläget.

Dessa ”knee sleeves” är dock godkända i klassiskt styrkelyft. Dess funktion är väl primärt att värma knäna och förhindra skador, men det har lite samma effekt som knälindorna.
Igår var då premiären med dess på.
Hallelujah vilken skillnad! 😀 Värmde upp ganska ordentligt med airsquats, sen med pinne, med bara stång, lite bensvingande hit o dit, stretch m m. Gick direkt på 50 kg. Hittade inga 10-kilos viktplattor i närheten så det blev 15-kilos istället. 15+15+stången á 20 kg = 50 kg. Räknar alltid med stången på 20 kg när jag säger va jag lastar på axlarna/lyfter från marken/bänkar. De som säger att de kör på ”40 kg” och har 2 st 20-kilos plattor på har fel. De kör med 60 kg! Därmed basta!

Nåväl, tillbaka till mitt lilla träningspass.
Med 50 kg på stången körde jag med mina SBD samt lyftarskor från Adidas. 10 repetitioner gick plättlätt! Ökade till 60 kg och tog på mig bältet (dock ej särskilt tajt), en vikt där jag annars brukar göra kanske 4-5 repetitioner. Nu gjorde jag 10 där också! Och 3 set! Lätt, lätt, lätt!! 😀
Självförtroendet for i taket! Såklart ville jag öka på mer… men för en gångs skull vann förnuftet och jag nöjde mig med 60 kg. Har ju trots allt varit sjuk och frånvarande från gymmet ett bra tag. Men nästa gång.. då jävlar! 😉
Squat time
Avslutade med lite utfall och andra övningar för rumpan.

Morgoncardion imorse blev inte av. Tröttare än en sömngångare på valium. Tar igen träningen ikväll istället. 😉

Bälte & skor

Nu är Sweetie tillbaka!! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *