Igår gjorde jag 2 sorters pannkakor.
Amerikanska pannkakor till J & J (lilla J älskade dem!).
Recept till de amerikanska pannkakorna:
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 msk socker
1 ägg
2,5 dl mjölk
2 msk smör
Smält smör och blanda sedan ihop det med ägg & mjölk. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke och vänd sedan ner dem i smeten. Vispa inte för mycket, bara så att allt blandas.
Till mig själv gjorde jag proteinpannkakor. Har letat efter det ultimata receptet länge och detta är helt klart det bästa hittills. Enkelt var det också!
Receptet till dem följer:
2 ägg
½ dl kaseinprotein (använde mig av Body Science Casein med vaniljsmak)
½ tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
en nypa salt
½ dl mjölk (eller till ”lagom” konsistens på smeten)
Mixa allt utom mjölken i en mixer/med stavmixer. Häll i mjölken. Stek på medelvärme.
Till mina pannkakor hade jag pannkakssirap från Walden Farms.
Inga kalorier!! Och ändå god. 🙂