Nyheten om Craze

Läste i tidningarna samt såg på SVTs nyheter att de granskat PWOn Craze och funnit ämnen som liknar dopingklassade amfetaminliknande ämnen.

På ett sätt är jag inte förvånad. Jag har aldrig testat Craze, men kör ofta med PWOs (pre-workout/prestationshöjare) då jag ibland är trött efter jobbet och behöver en boost innan träningen. Av de produkter jag testat har 2 av 3 gett mig stickningar. Jag ogillar inte stickningarna, och jag blir snarare pigg och glad av produkterna. Taggad och redo att lyfta tungt och prestera på max!

Av F#cked Up! så har jag upplevt krascher 2 ggr, dvs att efter träningspasset så sitter jag som ett kolli i soffan, oförmögen att göra nånting i princip. Därför kommer jag tyvärr inte köpa den igen. Men när den funkar bra så är det sjukt bra! Mosar ordentligt på gymmet! I like!

Animus ger också stickningar men känns på nåt vis säkrare. Aldrig några krascher, ibland stickningar men inte alltid. Synd att den tar slut så fort bara.

Jack3d Micro känns som ett säkert kort. Blir pigg, uthållig som en duracellkanin och tokglad! Inga krascher och inga sömnproblem. Men inga stickningar… som jag ibland faktiskt vill ha för att tagga till lite extra.

Det jag tycker är tråkigt med allt det här är att motståndare till allt va kosttillskott (och även tung träning) heter får vatten på sin kvarn. Debatterna kommer säkert komma igång och hösäckarna som är anti träning lär sitta i morgonsoffan och återigen hävda att alla som tränar hårt är knarkare och går på steroider. Suck!
Jag har läst och lyssnat på mycket kring kost och näringslära. Jag vill gärna hoppas att om man äter ordentlig kost så får man i sig allt man behöver. Men jag tror sanningen är att dagens livsmedel inte håller måttet. Ekologiskt i all ära, men plånboken storlek och tillgängligheten på (så kallade) ekologiska varor är inte alltid den bästa.

Jag äter lite extra vitaminer varje morgon. Tar även lite omega-3 om jag vet att jag inte kommer äta så mycket fet fisk/avokado/nötter etc under dagen. En dos Remed-X/Orange Triad/FightMotion för lederna. Nej, jag har inte några större problem med lederna men Dave Palumbo (som jag lyssnade på i lördags på BMR Grand Prix) menade på att det är ett av de bästa tillskotten man kan äta (inte just de märken jag käkar nödvändigtvis, men nåt som innehåller MSM, kondroitin eller glukosamin är en bra försäkring mot ömmande och utslitna leder.

När det gäller alla kosttillskott och vitaminer så gäller såklart lagom mängd. Överdosera inte!

Jag är nästan aldrig sjuk (förutom en släng halsfluss för 1 månad sedan). Jag håller kroppen i trim och humöret är för det mesta på topp. Tackar god kosthållning och träningen för det. Äter jag skräpmat, skippar träningen och ligger på latsidan så sjunker humöret till botten och förkylningar knackar på dörren.
Så tillbaka till PWOs, de ger mig den där kicken i baken jag behöver ibland för att komma iväg till gymmet. Så snälla, inget bullshit-snack om att alla kosttillskott är knark nu!!

Over and out!

2 svar på ”Nyheten om Craze”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *