Mr Miyagi

Gårsdagskvällen tog en oväntad men jävligt roligt vändning! Min träningspolare från Göteborg var i stan och ett sådant tillfälle får ju inte missas! 19.40 möttes vi upp utanför gymmet för att riva av ett pass. Lite uppvärmning på bandet, lite svingande av kettlebells innan jag visade några bröstövningar för Sandra nr 2.

Båda ville dock öka träningsdosen en aning och det blev bestämt att vi skulle köra en team WOD. Alltså Crossfit. Nåt jag absolut inte behärskar, men Sandra visade mig lite teknik och förklarade sakerna innan vi körde igång.

WODen hette ”Mr Miyagi” (osäker på stavningen). Tillsammans skulle man genomföra:
50 Deadlift -60/40 (Marklyft. 40 kg var rekommenderat för tjejer. Vi körde på 60 kg. Hehe! 🙂 )
50 Double KB Swings 24/16 (Vanliga svingar med kettlebells. Jag körde på 16 kg som rekommenderat, Sandra nr 2 körde tyngre)
50 Pushups hand release (armhävningar där man lägger ner kroppen helt i marken och lättar händerna innan man pressar sig upp igen. Med bröst på schemat dagen efter så valde jag att köra på knä)
50 Clean and Jerk -60/40 (En typisk crossfit-grej. Jag = noll teknik. Nöjde mig med 25 kg)
50 Pullups (Använde ett gummiband för att köra chins istället. Sandra nr 2 krigade utan assistans. Hatten av för dig!!)
50 Taters -24/16 swing to squat (Kettlebells-sving där man bytte grepp o körde en knäböj mitt i allt. Googla själva)
50 Box Jumps (Hoppa upp på en låda!)
50 Handstand Kick Ups (upp till handstående och den andra fångar benen. Bra träning för att hitta rätt fart för att komma upp med benen till handstående)
50 Knee-to-Elbows (hängandes i armarna skulle man här upp med knäna till armbågarna. Inte det lättaste då jag med min,icke existerande, teknik började gunga som fan. Nöjde mig med att dra upp knäna o därmed träna magen)
50 Double Unders (Hopprep. 2 varv med repet/hopp. Jag suuuuuger!! Körde vanligt hopprep. Sög på det också. Hatar hopprep..)

Gjorde allt på 27 minuter. Ingen rekordfart kanske, men svetten rann. Jag behöver fila på tekniken först o främst.

Avslutade med lite stretch. Testade även en pose för rörligheten i ryggen igen. I did it! 🙂
Vig rygg?När jag kom hem var jag uppe i varv. Verkligen! Hur i helvete skulle jag kunna somna? Tog 3 Somatrix och kröp ner under täcket. Omöjligt att sova. Satte igång min ”sovalåt” på repeat x5. Tror jag somnade på 3e.

Emily Browning – Asleep (Länk till spotify)

Vaknade av mig själv kl 06 imorse. Låg kvar i sängen i 45 min. Fan vilken underbar säng jag har! Men vem fan klubbade mig i bakhuvudet igår? Och har jag verkligen varit nere i konstiga grottor och träffat lejon? Och sen när blev en korsning av apelsin/mango/ananas giftig? Sjuuuuka drömmar av Somatrix. Men det är roligt att vara ute på äventyr på nätterna. 😉

Tog mig i kragen iaf och gick till jobbet imorse. Tog omvägen förbi stranden. Underbar start på dagen.
Stranden 130325

3 svar på ”Mr Miyagi”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *