Lugn. Lugn. Lugn.

Jag är lugn. Eller nej. Jag är ganska uppskruvad. Men nu får jag iaf en vecka att chilla en aning.

Veckan började bra. Trots ryggont så har jag masat mig till gymmet. Sovmorgon i måndags morse sen ett ordentligt bröstpass på Motionshuset på kvällen. Kände inte för att bänka.. ryggen gillar inte riktigt att gå upp i brygga. Istället blev det hantlar & lutande bänk till att börja med.
Första setet med 17,5-kilos kändes tungt o segt. Men en 10 bidde det.
Det där med att ta det lugnt försvann rätt snabbt och jag gick upp ett snäpp och grabbade tag i 20-kilos hantlarna istället. En 8a satt som en smäck! (nytt delmål.. en 10a innan nyår!). Ett set till och nääästan en 8a.
Gick upp ett steg till, 22,5 kilos, och fick lite assist av en kille som tränade där (trevlig prick. Måste fråga efter hans namn nästa gång). En 6a!! (antal reps alltså. Inte killen).
Körde vidare med flyes och drag i olika vinklar i CCn. Tänkte kört mage också men ryggen emotsatte sig detta.

Tisdagen började med morgoncardio. Sprang på bandet, körde på arc trainern, streeeetchade.
På kvällen blev det benträning. Gick till gymmet utan att ha någon större plan, antingen skulle det köttas armar eller ben. Kände mer för ben.. så så fick det bli. Mest fokus på rumpa även om djupa knäböj utan vikt eller med kvastskaft ovanför huvudet kändes okej i ryggen. Vill inte lasta på i de tunga övningarna riktigt än.
Aaanyway. Utfall. Grabbade tag i en 15-kilos viktplatta och gick utfallsgång fram och tillbaka i lokalen. 12 steg enkel väg.
Därefter blev det utfall på stället hållandes i hantlar. 15, 20, 25 kilos hantlar. 10 reps/ben. Enkelt rent styrkemässigt, krångligare tekniskt. Stora hantlar är i vägen! Föredrar ändå att köra övningen med stång.
Avslutade passet med Tabata x2. 20-kilos kettlebell. 20 sek aktivt och 10 sekunders vila x8.
Sumosquats
Sumostand ner o håll
Sumosquats
Sumostand ner o håll
Djupa knäböj med explosivt hopp
Sumosquats
Sumostand ner o håll
Djupa knäböj med explosivt hopp
Älskar den övningen!! Benen skakade när jag gick från gymmet. 🙂

Onsdagen började också tidigt. Något sliten i kroppen valde jag istället att starta dagen med yoga istället för cardio. Slocknade som en klubbad säl på avslappning-/meditationsdelen.

Efter jobbet var det dags för massage. Åh va jag längtade! Min kropp behövde manipuleras av världens bästa massör! Det var smärtsamt! Jävlar vilka grimaser jag gjorde. Hihi! Men SÅ värt det! Dock fick jag höra att kroppen skulle må bra av en vilovecka. Kan köra cardio o gå.. men ingen tung styrketräning.

Nåväl. Vila it is. Och ta det lugnt. Ska bara lära mig hur man gör…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *