Inskolning

Nu har Ellie börjat inskolas på sin förskola.

Första dagen var igår. Kom dit vid 10-tiden och Ellie var inte det minsta blyg. Det första hon gjorde var att gå fram till en av fröknarna och ge henne en kram. 🙂 Sen var det full rulle! Allt skulle ju utforskas. Så kul att se min lilla tjejs nyfikenhet.
Var ett bra val att börja inskolning nu direkt efter semestern. Många barn var fortfarande hemma och igår var där bara 2 andra barn på avdelningen. Lugnt och skönt för Ellie.

Idag var där 1 barn till så de var totalt 4 kids i gruppen. Glömska mamma glömde Ellies nya gummistövlar hemma och givetvis var vädret lite bättre och det skulle ut och lekas. Hon fick tack och lov låna ett par andra stövlar men de var aningens för stora och Ellie drattade på ändan hela tiden. Till slut tröt hennes tålamod och det var en ledsen tös som envist försökte ta sig fram. Beundrar hennes envishet! Även om hon faller så reser hon sig upp och försöker igen! Visst, det gråts o grimaseras, men hon ger sig inte! En del barn ger ju upp totalt och sätter sig och väntar på att mamma eller pappa ska lyfta upp dem, men inte Ellie. 🙂
Hon fick gunga lite innan vi åkte hem och hon somnade nästan i gungan. Sötnosen!


Imorgon ska vi försöka med 2 timmar istället. Jag ska envisas med att få i henne frukost innan vi åker, så blodsockret är på en dräglig nivå. 🙂 Hon har fått sina frukostvanor från pappa. Han väntar gärna lite med att äta…ibland hela vägen till lunch. Jag å andra sidan är tokig i frukost och kan mörda på vägen till kylskåpet på morgonen.

Nästa vecka är också inskolning, sen börjar schemat.

Upplevde Ellie som mycket större och äldre när hon går runt där på dagis (jag vet, det heter förskola, men jag kommer säga dagis för det hette det när jag var liten). Här hemma är hon fortfarande min lilla bebis. 🙂

Hennes förskola är en Montessoriskola. Att det blev Montessori var ingen slump, jag ville verkligen ha henne där. Jag gick själv Montessori när jag var liten, och hennes storebror Karl går också på Montessori men på en annan skola på andra sidan stan. Hade gärna haft dem på samma men det blir för mycket körande.
Den förskolan Ellie går på är inte den närmsta föskolan, men det är den närmsta Montessoriförskolan. Planen är att jag ska cykla och lämna/hämta henne framöver. Köpte en ny cykel i fredags som jag ska hämta idag. Weee! 🙂 Ska bara fixa en cykelvagn också.

Åh! Min stora tjej! Jag hoppas hon fortsätter vara så nyfiken. Det finns mycket att upptäcka & lära sig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *