Ikea och onda fötter..

Nej, mina fötter är inte onda såsom elaka. De bara ömmar och gör förbannat ont!

Igår var jag & morsan en sväng på Ikea. Tvättstugan börjar bli färdig, golvet & väggar är klara! Nu saknas bara inredningen. Så en tripp till Ikea för att köpa diverse skåp med mera..

Hade förberett med att ta på mig stödstrumpor, och de hjälpte säkert lite, men jag hade ändå förbannat ont i fötter & höfter på kvällen. Älsklingen körde med massage innan läggdags och jag fick tillfälle att fokusera på andningen då det gjorde grymt ont!

Anyway, tillbaka till Ikea. Hade en hyfsad hum om vad jag skulle köpa men givetvis slank det ner mer saker i vagnen. Fick hjälp av personalen att skriva en plocklista på allt som vi behövde till tvättstugan (högskåp, väggskåp, bänkskåp, gånggärn, fötter, dörrar, lådor m m..) och det gick rätt smidigt ändå. Men ekipaget med stora paket blev tuuungt! Och något dyrare än jag tänkt mig. Men men. 🙂

Ikea

När vi kom ut från varuhuset så tog vi varuhissen ner till markplan (det gick knappt att styra vagnen med alla stora paket och i nedförsbacken hade det kunnat sluta i katastrof) och lyckades ta oss till bilen. När vi precis öppnat dörrarna på Caddyn (laståsna till bil!) så dök det upp en man som jag sett sitta och tigga precis vid utgången. Han gav mig en bestämd/arg blick och pekade på min tjocka mage och skakade på huvudet. Sen började han ta tag i lådorna och lasta in allt i bilen. Jag försökte hjälpa till men så fort jag rörde ett paket så gav han mig blicken igen och det var bara att släppa och låta han göra allt. Vi förstod att han såklart ville ha nåt för den goda gärningen men vi hade inga kontanter (jo, jag hade en tia och morsan en enkrona). Vi försökte förklara för honom att vi inte hade nåt men att vi skulle åka och ta ut pengar. Jag vet inte om han förstod men han gick därifrån. Vi åkte bort till Coop som låg i närheten och tog ut en hundralapp för att sedan åka tillbaka och ge till honom. Gav honom också en kram. Han log och såg glad ut. 🙂 Och glad var gravida jag som slapp lyfta alla tunga paket!

Det blev inte så mycke skruvande när vi kom hem. Paketen kom in i huset men sen avstannade arbetet. Det fanns nada ork kvar! Får fortsätta projekt tvättstuga ikväll istället. 🙂

Såhär har det sett ut i tvättstugan än så länge..
IMG_0710
Tätskiktet på plats.

IMG_0717
Klinkers på plats. Dagen efter fogades det.

IMG_0761
Tapet på väg upp. Jag & morsan gjorde en bit sen tog min sambo över hennes plats. Det svors en hel del. 🙂 Jäkla bångstyrig tapet som är 1 m bred och mer än gärna vill vecka sig och hålla på.

IMG_0772
Tapeten på plats och är målad med en vattentålig färg.
Sedan bilden togs är alla kontakter fixade och det är fogat mellan vägg o klinkers. Nu ska bara inredningen på plats samt foder runt fönster & dörren. 🙂

Åh va kul det är när alla bitar faller på plats!! 🙂
Och idag är hantverkare på plats och fortsätter med badrummet. Förhoppningsvis.

Förra veckan fick vi in en AC (skrev jag om det?) så nu kan vi ha perfekt temperatur på övervåningen i vårt blivande sovrum året om. Bara golvet där som skall målas sen är övervåningen typ klar för inflyttning! 🙂

Well, that’s all jag hinner skriva just nu. Om en stund bär det av mot Köinge och urnsättning.

/S

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *