Från fullt ös till… nja.

Var taggad i förrgår innan träningen. Rygg stod på schemat.

Cyklade till Motionhuset o mötte upp träningspolarn. Började med lite superset latsdrag + rodd i kabel. Bra tempo. Bra vikter. Bra kontakt. So far, so good.. sen segade vi lite. Lite hantelrodd med hantlar som jag inte vet exakt va de vägde.. 33-35 kg nånting.
Sen körde vi en ny form av stångrodd. Istället för vanlig stångrodd så riggade vi smithmaskinen och ställde en bänk framför som man kunde ha pannan på.
Första setet med bara stången (ingen aning va den väger) för att känna på övningen.
På med 20 kg (+stång) – 12 reps
30 kg (+stång) – 8 reps (lite väl tungt för att hålla korrekt teknik)
25 kg (+stång) – 10 reps. Lagom.

Pratade om att köra ryggresningar men den föll visst i glömska.

Passade lite när polarn körde bänk och däremellan körde jag lite axlar. Eller försökte. Så fort jag lämnade ”min” bänk för en kort paus (som man normalt har mellan seten) så var den snodd av en liten parvel (med polare) med ben tunnare än mina överarmar och bälte tight runt midjan trots att han inte körde knäböj eller lyfte.
Klart man ska samsas i gymmet, men fråga om en plats är ledig eller om man kan köra emellan är god hyfs!
Axelpasset blev därför.. sisådär.

Lite stretch. Lite promenad på bandet. Var långt ifrån nöjd med kvällens pass. Körde en tabata för mage som avslutning.

Skit..

Körde lite poser i slutet och snälla Pia tog några bilder. Letade bra ljus på gymmet och lyckades väl hyfsat. 😛
Pose@MH

Ingen definition att snacka om. Har mina kurvor. Men å andra sidan är satsning nu på att bli stark. Riktigt jävla stark! Tankarna kretsar dock mycket nu på vilken viktklass jag ska satsa på när det gäller styrkelyft. Hade planer på -63.. och för 1½ månad sen låg min vikt på under 65 kg.. så det kändes nåbart!

Senaste tiden har dock vågnålen gått uppåt och jag är uppe o nosar på 68 kg!! Igen! Fan! Fast å andra sidan sätter jag nya personbästa gång på gång!! I den viktklassen jag är i nu så ligger jag ändå i ”bottenskiktet”. Nästa klass är nämligen -72 kg! Och jag tänker inte gå över 70 kg igen!! Visst..då var det fett och inte så mycket muskler som vägde. Nu har jag ökat i muskelmassa ordentligt på sistone. Men ändå! Det handlar om trivsel. Jag trivs bäst under 65 kg.. så jag ska dit igen! Dock utan att tappa i styrka.. Dags att vända mig till kunniga människor i min omgivning och få ett komplett kostschema. För jävla lätt att slarva annars.

Kvalgränserna för styrkelyft (klassiskt) är

Viktklass Kval Klassiskt Styrkelyft Viktklass Kval bänkpress
63kg 260 63kg 55
72kg 290 72kg 60

Är för närvarande inne på klassiskt styrkelyft. Väntar med att köra styrkelyft (med utrustning) tills jag känner mig bekväm i klassiskt. 🙂

2 svar på ”Från fullt ös till… nja.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *