Fixardag

Idag var det fixardag på dagis. Ellies dagis närmare bestämt. Förra veckan var vi på Karls förskola & röjde.

En del tycker kanske att det finns personal för sånt, men det kostar ju förskolan pengar. Pengar som de kan lägga på annat nu när föräldrarna hjälper till lite istället. Dessutom är det rätt kul att träffa föräldrarna till de andra barnen, så man inte är så anonym.

Innan fixardagen satte vi upp oss på några uppgifter. Storstäda toaletten och sätta upp en projektorduk blev våra uppgifter. Det första avklarades rätt snabbt så jag hjälpte till att städa lite i köket m m.

Därefter bjöds det på korv med bröd, frukt och kaffe. Ganska mysigt. 🙂 Ellie höll dock inte med oss om att man skulle sitta still och äta, utan hon for runt som en vilde! Var på avdelningen för de större barnen och fikade… och där fanns ju SÅ mycket att upptäcka. 🙂

Åkte sedan hem och fortsatte städningen här hemma. Just nu håller jag på med sådant som man aldrig hinner med annars, typ torka lister och organisera bland papper m m. I torsdags hade vi städhjälp här hemma för första gången. Mest som en test. Det jag har mest ångest över för att jag inte hinner med är golven. Dammsugaren står typ alltid framme och man städar lite pö om pö i olika rum, men det blir (för) sällan en storstädning då man dammsuger överallt och sedan våttorkar efteråt. Så det var vad städerskorna fick göra (trodde bara det skulle komma en, men dök upp 2 st!). Golven samt rengöring av toaletterna. Funderar på att lägga till köket också.. men det hänger på vad fakturan landar på.

I övrigt försöker vi ta det lugnt. Sömnen är inte den bäst just nu. Ellie vaknar, eller åtminstone gnyr så hon väcker mig, stup i kvarten! Hon håller nog på att få fler tänder för det tuggas väldigt mycket på fingrarna och dreglet bara rinner! Stackars liten. Hoppas de poppar upp snart så hon inte har ont.

Håll tummarna att vi vinner på Bingolotto ikväll! 🙂 I ren impuls så köpte jag 2 lotter av herrarna som stod på Ica. Har inte spelat på evigheter! Senast var väl nån uppesittarkväll för 2 år sedan eller nåt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *