Cykelväder!

Men än så blir det inget cyklande för mig. Istället fick maken låna min nya cykel till jobbet. Han har använt den mer än mig! Jag har bara cyklat hem den från affären.

Men tanken är att det kommer bli många mil på min nya järnhäst!
Min gamla cykel, en Crecsent Balder, fick jag när jag började i årskurs 7. Hur gammal var man då, typ 13 år? Med andra ord har min gamla cykel varit med i snart 20 år! Snacka om välanvänd! 🙂 Nu börjar den dock sjunga på sista versen. Den gnisslar o knorrar och enligt servicekillen på cykelverkstan var det inget man kunde göra nåt åt. Kommer behålla min gamla cykel, den är bra o ha om man ska cykla till nån fest och inte vill ta med den nya. Min gamla cykel har varit stulen en gång förut, men hittades i skogen mellan Hjortsberg & Slätten. Tack vare en man som gjorde lite research på skylten med min gamla adress som satt på cykeln så fick han tag på mig.

Nya cykeln är en Crescent Anaris.
anaris
Har satt på skärmar, stöd, lås & lampor. Såååå snygg och skön att cykla på. Dämpare fram & hydrauliska skivbromsar.

Ska märka den med Smartwater också. Smart uppfinning! En liten klick ”dna”, så om någon skulle sno den (må djävulen hemsöka den som försöker ta min cykel!) så kan polisen lätt kolla ett dataregister och se att cykeln tillhör mig.

m_11053_Smartwater_png.png

Största anledningen till varför jag investerade i en ny cykel är att det ska cyklas till dagis. Vi har bara 1 bil i familjen och oftast behöver mannen den då han ska köra lilleman till dagis varannan vecka. Ellies dagis ligger betydligt närmre.

För att kunna skjutsa Ellie så behövdes antingen en cykelvagn eller cykelsits. Jag har mest varit inne på cykelvagn då jag inte är så bekväm med att skjutsa Ellie på ”pakethållaren”. Men efter lite övervägande blev det ändå en cykelsits, kanske mest för priset & att den inte tar lika mycket plats.
Fördelen med en cykelvagn är såklart om det råder pissväder. Då sitter Ellie bättre i en vagn med regnskydd runtom. Men då tror jag ärligt talat jag inte kommer cykla heller.. då blir det bilen! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *