Brutalt bänkpass och blev hängande i brutalbänken

Bänk. Bänk. Bänk. Love it!

Cyklade iväg till Tullbro där jag mötte upp Erik. Ville egentligen köra ben. Längtar SÅ efter att göra knäböj ordentligt igen. Men dessvärre säger höften fortfarande nej. Blev lite bättre efter helgens massage, men nåt står ändå inte rätt till med den satans jävla skithöften! Eller ljumsken snarare. Fan.

Nåväl. Det blev bänk istället. Gjorde lite nya varianter idag. Jag var inte upplagd för att sikta på ett nytt PB även om 60 kg i fredags gick förhållandevis lätt.

Nej, vi värmde upp sen körde vi bröstpress med fötterna i luften istället. 90 grader i höft och knäled. Försökte ”brygga” men det var inte det lättaste. Att inte ha i fötterna ställer betydligt högre krav på balansen. Stegade upp till 50 kg där det bara blev några få reps. Sen satte vi i fötterna i marken och jag körde 3 set på 55 kg där Erik gav kommando på när jag skulle gå ner, när jag fick gå upp och när jag fick lägga tillbaka stången på racket. Som på tävling.

Därefter riggade vi en annan bänkpress-variant. I powerracket så lastade vi på tungt, men spände också gummiband kring stången som i sin tur gjorde att övningen blev något lättare i bottenläget (mer sträckta gummiband) och tyngre ju högre upp man kom. Jag körde 4 set 3or med 80 kg och tunna svarta gummiband (eller tja, första setet var med 60 kr bara för att testa).
Bänk med omväntgummiband 1 Bänk med omväntgummiband 2Gillade övningen skarpt! Men den tar lite tid att rigga upp och kräver att man tränar med någon som har gummiband. Vilket Erik har. Alltid kul att träna med bamsebjörnen! 🙂

Planen var väl att köra lite mer bröst. Volymträning järnet! Men vi kände oss rätt nöjda och gick över till att träna triceps o mage istället. Började känna hur jag gick på sparlåga (trots 2 glassar tidigare i eftermiddags) men körde iaf 4 set dips. 3 x10 st dips och sen ett litet bonusset med 6 st. Dags för viktade. Nästa gång så!

Körde även lite mage i brutalbänken. 11 st fick jag till på första (nu snackar vi gå högt upp och verkligen krama åt 6-packet) innan Erik hjälpte till på de sista och puttade upp mig. I 2a setet dog jag betydligt tidigare men jobbade på att verkligen hålla emot på vägen ner efter att E hjälpt mig upp. Att krångla sig ur brutalbänken när man är totalt jävla slut och inte kommer upp för egen maskin bjöd visst på många skratt och en frustrerad Sandra. Bjuder på den. 😉
BrutalbänkHåller i ett litet band bakom huvudet. Krummar ihop mer med magen då och sliter inte med händerna bakom nacken.
1 set till sen var jag nöjd. I med proteinshaken, iväg till Ica för att handla lite sen hem o göra pannkakor.

Experimenterade hej vilt med receptet. Lite ägg, mjölk, kokosmjöl, proteinpulver, vaniljsocker, bakpulver. Tja, de blev okej, men inget jag vågar bjuda eller avslöja receptet på. Ska finslipa på det lite. 😉

Nu är det soooova som gäller. Ska upp till Vbg imorrn bitti och hämta hem Ellen som varit hos ”doktorn”. Nu är hon slut som taxi. Så om nån vill köpa en kanonfin Passat -10 med så gott som all utrustning och nätta 27000 mil på mätaren så säg till. 🙂

Natti natt!
Sunset 130617

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *