Bänkpress DM

Måste skriva några rader om styrka. Riktig styrka! Om min fantastiska fästman! 🙂

I lördags så var det dags för bänkpress DM i Göteborg. Älsklingen var tveksam om han skulle ställa upp. Senaste veckorna har kantats av skador och han var inte riktigt i närheten av den kapacitet han ville vara. Dessutom så har jag varit krasslig i 2 veckor och även han kände att det kliade i halsen bara några dagar innan tävling.
Men han ångrade sig och ställde upp iaf! 🙂

Hela familjen åkte upp mot Göteborgs Kraftsportsklubb och Joel vägde in vid 13-tiden med drygt 102 kg kroppshydda (jag står fast vid att riktiga män väger över 100 kg. 😉 ).

Vi käkade lite mat som vi handlat på Burger King precis innan (påminn mig om att aldrig beställa mat därifrån igen. Blä!) och sedan väntade vi på att Joels viktklass, -105 kg, skulle köra igång. 

 Ellie låg o sov i sin Britax Baby-Safe Plus SHR II som man enkelt flyttar från bilen till barnvagnen. Att hon sov så hårt trots allt oväsen är obegripligt, men tacksamt. 🙂 

 Tävlingen gick helt okej, men kunde gått liiite bättre.
Ingångslyftet var på 165 kg, en flygvikt för Joel. Men första lyftet ska vara så lätt så man säkert klarar av det.
Andra lyftet var på 175 kg, även det plättlätt för min hulken.
Sista lyftet var på 182,5 kg, den tidigare kvalgränsen för SM. Joel var näääära men bommade då vänsteraxeln strejkade.

Fick sedan reda på att kvalgränsen till SM höjts till 185 kg. Joel åkte hem från DM med ett brons i bagaget, men han borde fått guld för han var klart starkast! Ettan & tvåan  tog 177,5 kg i sina sista lyft. Hade Joel tagit det i sitt andra lyft hade han vunnit (han vägde mindre än de andra gossarna och hade därmed fått bättre poäng). Eller om Joel tagit 180 kg i sista, för det hade han säkert fixat! Nåväl, en erfarenhet rikare.

Att älsklingen är med och krigar på SM nästa år är jag övertygad om. Nästa tävling och möjlighet att kvala är i januari. He will be back! 😉

Här hittar ni resultaten från tävlingen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *