Aktier & Fonder

Har börjat grotta ner mig mer o mer i världen av aktier & fonder. Det finns nog en hel del pengar att hämta där om man vet vad man sysslar med.
Det är såklart en fördel om man har pengar att satsa också, men jag började idag med lite blygsamma 300 kr. Inga många aktier man får för det, men jag vill bara testa på det lite. Handlat lite med aktier förr men då har det gått +/- 0 i princip. Nu ska de bannemej växa!

Har ett månadssparande till barnen och där skall jag förvalta pengarna genom fonder och jag har redan nu ett hum om vilka fonder jag ska satsa på och vilka som skall undvikas.

Normalt har jag Swedbank (eller Falkenbergs Sparbank för att va petig) och maken har Nordea. Men för aktier och barnens kapitalförsäkringskonton så har vi Avanza. Lägre avgifter hos Avanza samt att jag gillar deras grafiska formgivning och ypperliga ”skolor” som man kan läsa och lära sig mer om ekonomi.

Sen gillar jag idén med ISK-konto. Istället för att dra upp alla försäljningar med antingen vinst eller förlust i deklarationen varje år så sköts det automatiskt genom att dessa (ibland) kostnader dras direkt från kontot. Det är även courtagefritt att köpa aktier på vissa börser under ett visst belopp. Stort plus! 🙂

Så nu är jag taggad till tänderna över de närmsta månaderna. Tänker redan i sparande och snålar när jag är i affären. Vill se kontot växa så man har mer att investera. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *