Svagare av bättre teknik?

Har de senaste veckorna kört bröst på måndagar med Kenneth. Lite variation med nya övningar, antal reps och belastning.

Igår blev det en sväng till gymmet och när jag kom dit så kände jag bara för en enda muskelgrupp. Nämligen bröst. Så bröst fick det bli. Eftersom jag körde själv så blev det inget bänkande med skivstången, utan höll mig till hantlar och kabel.

Innan nyår så nådde jag mitt mål att köra 10 reps med 18-kiloshantlarna i lutande bänk. Tänkte att jag skulle börja med det nu när jag för en gångs skulle körde själv. Började med 16 för att värma upp lite. När jag sen högg tag i 18 så var det tvärstopp. Fick inte upp dem! WTF? Nog för att jag körde 15 reps på första och gick djupt. Men ändå?! Arg som ett bi blev det 2 set till med 16-kilos där jag kunde mosa på i dryga 10or. Hade man fått hjälp upp på första så kanske det hade funkat.. nackdelen med att köra själv ibland.

Vidare till kabelmaskinen där det gick lite bättre. Lastade på tills jag inte fick ner handtagen då magasinen vägde mer än mig. Också ett tillfälle då det underlättat att ha någon mer med sig på gymmet som kunde stått bakom och ”hållit ner mig”.

Avslutade i Pec Dec (flyes). Nöjde mig med 41 kg och fokuserade på att gå ihop explosivt och hålla emot låååångsamt på vägen tillbaka. DET sög ut det sista ur mina bröstmuskler kan jag lova.

Avslutade med lite mage. Tabata-intervaller med 15-kilos viktplatta. Varannan gång twists och varannan ”båten” (la viktplattan på bröstet, gick bak så jag hade skulderbladen kanske 20 cm från marken, lyfte upp benen och höll dem raka. Balanserade på rumpan kan man säga). 20 aktivt. 10 sek vila. Bra för bålstabiliteten! 🙂

Körde en tabata till i plankan där jag varierade de aktiva omgångarna. Lyfte en hand/fot i de olika omgångarna.

Lite handstående, stretch, hemgång.

Fick gjort lite i huset igår också. Vinden tar sig! Där är iaf varmt och skönt nu. Helt sjukt va lite isolering kan göra!!
Vinden isoleradKvällen avslutades på bästa tänkbara sätt. 🙂 Se föregående inlägg för ett riktigt bra filmtips.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *